ANJA BREG

anja.breg@.gmail.com

ime in priimek:

datum rojstva

plesne zvrsti:

vloga v društvu:

Anja Breg

24. Oktober, 1986

Lindy Hop, Six Count

promotorka, učiteljica, papirologinja, mailing lista,

širjenje veselja do Swinga

telefon:

socialna omrežja:

Anja o sebi

Od kdaj plešeš?

Swing plešem od jeseni 2012, poučujem pa ga od jeseni 2014 :)

Kakšna je tvoja vloga

v društvu?

V društvu sem sprva začela s pobiranjem kontaktov za mailing listo na naših plesnih večerih, nato pa sem se priključila še našemu "promocijskemu" oddelku in ekipi za pripravo razpisne dokumentacije. V jeseni 2014 sem pričela s poučevanjem Swinga.

Kje oz kako se izobražuješ?

Izobražujem se na raznoraznih tečajih (v Mariboru in Grazu), delavnicah (mojstrovalnice v Mariboru, Swing morja in sonca, TSB delavnice, West coast Swing delavnice, Vienna Balboa & Laminu Experience in druge) in festivalih doma ter v tujini (Ljubljana Sweet Swing Festival, Vintage Swing Festival, Goodnight Sweetheart, Budafest, Maribor Swing Festival in drugi). Veliko inspiracije za svoj ples pa seveda dobivam tudi na rednih plesnih večerih :)

Nad katerimi plesnimi

zvrstmi se navdušuješ?

 

Tukaj nastane mini problem, ki v resnici sploh ni problem - namreč, všeč so mi vse zvrsti swinga, ki jih plešem: obožujem balboo, ker je taka kuljska in nogice delajo na polno, pa 6-count, ki je zabaven in navihan, lindy hop, ker je eleganten in dopušča veliko manevrskega prostora za razne variacije, boogie woogie, ker ima tisti svoj kuljski pridih po nečem bolj intenzivnem, pa seveda charleston, ki je zelo uporaben, saj ga plešemo tako solo kot tudi v paru. K temu naboru bi dodala še West coast swing, saj me čisto prevzame, kadar ga plešem :) Nedavno sem se srečala še z laminujem in lahko samo rečem: čisto sem se zatreskala vanj ;)                                                                                                  Tako da je mogoče kot odgovor na to vprašanje boljši zaključek ta: vsak ples ima svoje čare in glavno je, da plešemo, pa če gre za swing, valček, salso ali kaj čisto četrtega :)

Katere tečaje vse učiš?

Začetni Six Count in začetni Lindy hop :)

 

Imaš še kakšne druge interesne dejavnosti?

Zelo rada se sprehajam, družim s prijatelji, poslušam glasbo in gledam filme. Zagotovo se najde še kaj, kar sem sedaj pozabila - ampak o tem kdaj drugič ;)

Zakaj si se odločila

za ta ples?

V bistvu je ta zgodba kar dolga, ampak ko se že ravno vprašanje nanaša na začetek mojega poznanstva s Swingom (pa če se ti ljubi brati), bom v resnici začela še čisto malo prej: ples ni bil nikoli nekaj, kar bi me pretirano veselilo oziroma nekaj, česar bi se jaz sploh kadarkoli lotila, res pa je, da sem pred Swingom poznala  bolj kot ne le 2 "vrsti plesa": prvo najverjetneje že poznate, saj veste: na rojstnih dnevih plesanje v paru, za katerega pa: hmmmm - sploh ne vem, kaj naj rečem :); ter druga super-duper vrsta plesa: "disko plesanje", ki je vsaj pri meni zgledalo bolj kot robotsko gibanje in mučenje same sebe tam sredi plesišča oziroma odlagališča zlomljenih steklenic in kozarcev ter manjšega bazena politih "svašta tekočin" med množico ljudi, za katere se mi je zdelo, da jim je alkohol bolj pomemben kot ples. :P  No, po vseh teh "odličnih izkušnjah" je seveda bila moja plesna kariera popolnoma na psu ali pa še boljše, je sploh ni bilo. :) Zato se z mislijo na ples nisem nikoli pretirano ukvarjala, dokler nisem spomladi leta 2012 na poroki ene od svojih prijateljic med plesom z ženinom dobesedno neštetokrat pohodila tistega ubogega reveža. Seveda mi je bilo takrat neskončno hudo zanj in za svojo nerodnost, a me  je hkrati vmes kot strela z jasnega prešinilo, da sem vseeno neskončno uživala v tistem plesu ali dveh in se tako odločila, da se v jeseni tudi jaz nekam priključim. :)

 

Čez poletje sem vsem veselo govorila o tem, kako grem v jeseni na plesni tečaj, a nisem imela niti najmanjšega pojma o tem, kam in kako. Kako, pravim zato, ker so me nekateri strašili, da brez soplesalca ne bom mogla iti nikamor, a jaz sem bila še vedno 200% v to, da bom kmalu tudi jaz začela nekaj plesati. :) Ena od prijateljic se je potrudila in mi poslala mail z linki skoraj vseh plesnih šol/društev v MB (vsaj zdelo se mi je tako) in jaz sem bila toliko lena, da sem po drugem ali tretjem linku že začela obupovati, saj se mi je zdela izbira čisto nemogoča na podlagi res pretirane količine informacij in pa seveda brez čiste predstave o tem, kako kje kak ples zgleda na tečaju. Seveda je bila prva naslednja stvar iskanje bližnjice oziroma vsaj enostavnejše poti za mojo nadaljno plesno pot: razmišljala sem, ali mogoče poznam koga, ki kaj kje pleše, in se spomnila v bistvu samo treh deklet: dveh sošolk s fakultete, za kateri se mi je zdelo, da sta salserki, pa me tja ni čisto potegnilo na prvo žogo in pa prijateljice, ki mi je že zadnja 3 leta vsakič, ko sem jo kje srečala, "težila" z nekim ful zabavnim plesom, ki je oh in sploh in super fajn, in da naj pridem vsaj pogledat, kako izgleda, in da je tam taka odlična družba in odlično vzdušje.... In jaz sem si vedno mislila: ti samo pleši, jaz pa tega (beri: plesa) že ne rabim. Ampak ker se je moja želja po plesu tisto poletje res samo še večala in večala in večala in večala in večala, sem se nekako odločila, da prijateljico vseeno pokličem in povprašam o tem "čudnem" plesu, ki ga pleše.

 

In tam se je v bistvu začelo: nisem se jaz odločila za Swing, ampak se je Swing odločil zame - čisto enostavno me je poiskal in posrkal vase. :) Od takrat naprej si svojega preživljanja časa več ne predstavljam brez njega in pri njem mi je všeč vse: lahkotnost, igrivost, zabava,izražanje samega sebe, ... - z eno besedo: popolnost! :D

Anja tebi

"Ne boj se čarobnega sveta plesa ter

  vstopi in se prepusti glasbi - najlepši

  in najbolj skriti kotički čakajo nate.”

 

                              - Anja

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Jaskova ulica 40

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2018, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.