TEČAJI DELAVNICE NASTOPI URNIK PLESNI VEČERI EKIPA O NAS PRIJAVNICA CENIK

COLLEGIATE SHAG

Collegiate Shag je ples, ki se pleše na hitrejšo jazz glasbo z začetka prejšnjega stoletja. Spada v družino swing plesov in je prepoznaven po svoji energičnosti in zasvoljivosti. Zanj je značilen 6- števni korak ali z drugimi besedami “Slow, Slow, Quick Quick”. Je ples, ki je atraktiven na pogled, zanj sta začilna visoko dvignjena roka ter hitro dvigovanje nog. O Shagu ni veliko zapisanega, ostalo je tudi malo video posnetkov, zato je do neke mere skrivnosten ples. V zadnjih letih pa v Evropi in v svetu doživljamo pravi Collegiate Shag “revival”. Tudi v Sloveniji je Shag vse bolj popularen in se širi po slovenski Swing sceni, intenzivneje pa se je začel plesati in poučevati prav pri nas v Mariboru!

Shag 0

Začetni tečaj je namenjen vsem, ki bi se želeli naučiti osnovnih korakov in figur, pravilne shag drže ter se seznaniti s plesnimi orodji, ki bodo v pomoč pri samostojni vadbi. Spoznali pa bomo tudi tako imenovani “Shag factory”!

Shag 1

Nadaljevalni tečaj je namenjen vsem, ki so se s shagom že srečali in bili že na kakšni delavnici. Utrjevali bomo že osvojeno znanje, se ukvarjali z nekoliko zahtevnejšimi figurami in variacijami, ter se spoznali z muzikalnostjo.

NA PRIJAVNICO

>

Tečaji Collegiate Shag

Kako izgleda Collegiate Shag

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Kmetijska ulica 1b

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2023, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.