GREGA T. BOHINC

ime in priimek:

datum rojstva

plesne zvrsti:

vloga v društvu:

e-mail:

telefon:

socialna omrežja:

Grega Bpohinc Toporiš

13. Januar, 1982

Lindy Hop, Rueda, Balboa, Six Count, Blues

učitelj

grega.bohinc@.gmail.com

040 473 813

Grega o sebi

Kako dolgo že plešeš?

Swing plešem od študentskih let, mislim, da sem začel  tam okrog 2007. Poučujem pa od samega začetka Bratsov, torej od 2008.

Kakšna je tvoja vloga

v društvu?

Bil sem med ustanovitelji društva in moja vloga je bila - VSE,  hehe , a odkar  imava z Danijelo prečudovitega sinčka Elija, pa se posvečam bolj poučevanju.

Kje oz kako se izobražuješ?

Svoje začetno znanje sem prejel na nekaj tečajih v Ljubljani pri Sajlesu Šinkovcu in Nejcu Zupamu, nato sem obiskal nekaj mednarodnih festivalov, a večino pa z res veliko veliko plesa in občasnim ogledom Youtube posnetkov. Bi rekel, da sem se največ naučil ravno s preplesavanjem s popolnimi začetniki, saj ti najbolj "pokažejo", kje ga biksaš recimo z vodenjem!

Nad katerimi plesnimi

zvrstmi se navdušuješ?

 

Ah, težko vprašanje :) V resnici mi je vsakršen ples, Swing ali ne, povsem fascinanten. Dojemam ga kot jezik, pogovor med pleslacema, ki ima različne dialekte. A ni čudovito poslušati prekmurce, primorce, pa korošče, kako ga vsak po svoje tolčejo? :D Tako nekako dojemam različne plese in zvrsti. A če se že mora  opredeliti, potem so mi zlasti zanimi počasnejši Lindy, Blues, pa leteča Balboa in Boogie Wooge. Če bi imel več kondicije, bi samo Boogie žgal, haha! :D

Katere tečaje vse učiš?

Pa učim Lindy Hop začetni in nadaljevalni nivo ter Lindy Ruedo, East Coast Swing (Six Count), sedaj sva z Danijelo pričela učiti tudi Balbo, v katero se bolj in bolj poglabljava. Občasno učim tudi Solo Jazz (koreografije) ter pametujem kaj o muzikalnosti hehe.

Imaš še kakšne druge interesne dejavnosti?

Bolje bi bilo vprašati, ča katere nimam haha. Ja, navdušujem se nad fotografijo, špilam kitaro, nekoč sem jahal jadralnega zmaja, pa mam Elija preveč rad, da bi se še naprej šel take špase, obužujem športni badminton, dolgo sem treniral in tekmoval tudi v gimnastiki in hitrostnem potapljanju (beri plavanje s plavutmi), pa modelarstvo, pa petje v pevskem zboru, pa fascinira me znanost, pa  ... pa najraje bi živel 300 let!

Zakaj si se odločila

za ta ples?

Pa v bistvu sem ga nekoč nekje v nekem filmu ali nekje videl, pa mi je bil ful všeč s to svojo poskočno, lahkotno in nasmejano energijo in ker se po naravi tudi takšen, bolj pozitivec in rad poskusim kaj bolj nevsakdanjega sem se odločil, da ga poskusim. To je bilo v 3. letniku faksa v Ljubljani. In itak, ko sem šel prvič pogledat na plesni večer na Kodeljevo me je skoraj na rit vrglo, kako mi je bilo všeč. Ta mešanica pozitivne enrgije, kreativnosti, dobre glasbe, vintage oblačil, cela scena skratka, ki me je takoj posrkala. Mislim, da od takrat ni minil teden, da nebi vsaj enkrat malo nekaj pomigal.

Kaj ti pomeni ples?

Podobno, kot je pionirjem Swinga v prejšnjem stoletju, predvsem odklop odnapornega delovnega vsakdana, ko se lahko malo prepustim in odklopim, sem kreativen še na drugačen način, pa še malo se porekreiram. Kadar greva z Danijelo skupaj plesati tudi čas, ko se spet lahko malo poveževa.

Grega tebi

"Ples je kot jezik, poln prečudovitih

 dialektov, zato ne obstaja prav ali

 narobe, le - drugače! Pogovarjajte

 se kar se da veliko in svet bo

 lepši!"

 

                        - Gregsonite

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Jaskova ulica 40

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2019, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.