Zate imamo vse najpopularnejše zvrsti. Vseh plesnih zvrsti Swinga je sicer okrog 15, a spodnje v svetu veljajo za najpopularnejše. Kako ne bi, če pa so tako zabavne! Zvrsti se razlikujejo v samem osnovnem koraku, primernosti za določeno glasbo in tempo ter sami energiji, ki jo nosijo (nežna, poskočna, nagajiva, resna, itd.) Vse zvrsti pa so med seboj tudi kompatibilne tako, da jih je na plesišču zmeraj moč tudi čisto premešati!

Priljubljena zvrst z značilno tesno držo plesalcev in hitrimi nogicami. Primerna tudi za hitrejšo glasbo in polna plesišča.

BALBOA

Verjetno najpopularnejša zvrst Swinga. Plesna fuzija dveh celin: evropske plesne elegance in afriške prizemljene svobode gibanja.

LINDY HOP

East Coast Swing ali enostavneje kar Six Count je enostaven ples, primeren tudi za hitrejše ritme. Za vse, ki mislite, da imate dve levi nogi.

SIX COUNT

Collegiate Shag je ples, ki se pleše na hitrejšo jazz glasbo in je prepoznaven po svoji energičnosti in zasvoljivosti.

COLLEGIATE SHAG

Blues je počasnejši in intimnejši ples, primeren za vse, ki se želite poglobiti v svoj gib, izražanje, čutenje in komunikacijo.

BLUES

Igriv, energičen ples za solo ali v dvoje. Za Charleston je značilno poplesavanje z nogicami  v stilu 20ih ali sodobnejšem brcanju!

CHARLESTON

Solo jazz je ustvarjalna, izrazna in zelo inovativna zvrst Swinga, ki je zate primerna, ne glede na to,  kako dolgo že plešeš.

SOLO JAZZ

Kako se prijavim?

Plesni partner?

Za pravilno razmerje med plesalci in plesalkami poskrbimo mi, zato nič za to, če nimaš plesnega partnerja!

 

Na tečajih redno menjujemo pare, zato pravzaprav sploh ni važno, s kom prideš, saj na koncu vsak pleše z vsakim, kar je boljše za tvoj plesni razvoj, pa še bolj zabavno je!

14 dni pred pričetkom vsakega dvomesečnega tečaja se razpišejo prijave. Na tečaj se preprosto prijaviš preko naše spletne prijavnice tukaj.

 

Na vsak naslednji dvomesečni tečaj se je potrebno prijaviti posebej. Informacije o novih tečajih objavimo na naši spletni strani, FaceBooku ter       e-Novičkah.

Pa plačilo?

Zgornje cene veljajo za en dvomesečni tečaj.  Ko se prijave zaprejo, dobiš položnico na e-mail naslov, s katero poravnaš znesek tečaja najkasneje po prvi uri tekočega dvomesečja. Pri plačilu preko spleta ali položnice, v »namen« vpišeš svoje oz. vajina imena ter tečaj, na katerega se prijavljata. Npr. »Začetni Lindy Hop, Ajda K. In Mitja V.«

★ NOVOST ★

Kot NOVOST pa letos ponujamo posebno enkratno akcijo »plača 1, plešeta 2«. Cena akcije je 30€ velja pa za vse prijave v PARU na prvi del uvodnega tečaja swing plesa (prvi mesec), kjer za ceno enega plešeta dva. Če vas po prvem delu tečaja zamika nadaljevati, pa boste za drugi del (drugi mesec) prispevali 25€ na osebo ob prijavi s partnerjem.

 

Akcija velja samo za začetni tečaj swing plesa (Lindy Hop 1) v prvem dvomesečju, zato pohiti in se preizkusi v swing plesnih korakih v Mariboru ali na Ptuju!

 

* po uvodnem tečaju, nadaljujemo z dvomesečnimi tečaji do konca sezone 2017/2018 po standardni ceni.

 

55 Eur

za katerokoli zvrst, katerikoli nivo

Kako potekajo tečaji

Posamezen tečaj traja dva meseca in zajema 8 vaj, torej enkrat tedensko, po 75 minut. Po zaključku dvomesečja običajno sledi tedenski premor, nato pa se nadaljuje z naslednjim dvomesečnim sklopom vaj. Tako se v enem učnem letu, ki traja od septembra do julija, predvidoma zvrstijo štirje dvomesečni sklopi, ki se stopnjujejo po težavnosti.

 

Čakalna lista: V kolikor bo tečaj že poln ob tvoji prijavi, te bomo dali na čakalni seznam. V primeru, da se po prvi uri tečaja sprosti kakšno mesto, boš obveščen in se lahko pridružiš.

TEČAJI

DELAVNICE

URNIK

NAŠI TEČAJI

Za vsakogar nekaj!

Kaj učimo

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Jaskova ulica 40

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2018, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.